Fribergers badhus

Gästkonstnärer 2013
29/6 - 17/7 Stig Schedvin
20/7 - 7/8 Åsa Peck
10/8 - 1/9 Gudrun Westerlund

Frikolls konstnärer 6/6 - 1/9:
Gyösh K Baka, Anna Bergman-Paul, Gunnel Branzell, Michelina Gatti och Susanne Wikström.

Gyösh K Baka 6 juni - 1 september

Gyosch K Baka Kulturentreprenör och självlärd glasmålare med kompletterande studier på konstskolor i Luleå, Eskilstuna och Falkenberg. Inspirerad av dans och stormar i naturen, livet och själen. Upplever olika ”väder?i sitt liv och målar antingen färgglatt på glas, tecknar svart-vitt eller låter bara fantasin flyta fram i akvarellens fria strävan.

epost: gyoshkbaka@hotmail.se  tfn: 073 5421 644  www.gyosh.com
Bild 1 Bild 2 Bild 3  Bild 4 

Anna Bergman-Paul 6 juni - 1 sept

Anna Bergman-Paul Anna bor i Västerås och arbetar i många olika tekniker. Just nu är det främst grafik, screentryck och collage som lockar. Strukturen är viktig i Annas konstverk och tanken är att konst inte bara ska ses med ögat utan också kunna kännas med handen.

epost: annabpaul@bredband.net   tfn: 073-642 4952
hemsida: www.annabpaul.se
Bild 1  Sneglar Sneglar 

Gunnel Branzell 6 juni - 1 september

Gunnel Branzell Född 1950 i Västerås. Bor och verkar strax norr om stan, utanför Hökåsen. Hon har varit verksam som grafisk formgivare i många år och har nu eget företag inom grafisk form och konst. I sitt konstnärsskap har hon fastnat för ett material som heter papier maché. Det blir möten mellan färg och form som inspirerar. Hon har också gett ut en diktbok med konstbilder tillsammans med Ida Rosén Branzell.

postadress: Gunnel Branzell, Alvsta 1, 725 95 Västerås
epost: gunnel.branzell@gmail.com   tfn: 021-602 40 / 073-3003 582
hemsida: www.framstform.se
bild 1 bild 2 bild 3 

Michelina Gatti 6 juni - 1 september

Michelina Gatti "Jag är född i Italien och bosatt sedan 1955 i Västerås.
Målar olja, akvarell och akryl."


hemsida: www.michelinagatti.com   epost: michelina_gatti@spray.se
tfn: 070-3609423

Bild 1  Bild 2  Bild 3 Bild 4

Susanne Wikström 6 juni - 1 september

Susanne Wikström Susanne bor i Tillberga norr om Västerås. Hon arbetar gärna med olika teman och material beroende av projekt. För tillfället blir det mest måleri och grafik. Hon inspireras bl a av äldre hus och inre miljöer som hon sammanför i måleriet tillsammans med screentryck. Tolkningen lämnar hon till betraktaren ?det blir mer spännande då.

epost: susanne.w@live.se   susannewikstrom.blogspot.com
tfn: 070-49 57 652
bild 1  bild 2  bild 3 

Gästkonstnär Stig Schedvin 29 juni - 17 juli   [flyer i pdf-format]

Stig Schedvin Stig är född i Särna 1936. I mitten av 1970 talet utbildade han sig i teckning och målning. Det blev sedan det stora intresset vid sidan av arbetet som ingenjör. Han slutade arbeta några år före pensionsåldern och fick mera tid till att måla. Stig målar i olja och bilderna ligger på gränsen till icke föreställande. Motiven är hämtade från minnen och upplevelser som han tolkar genom ett fritt måleri.

hemsida: www.stigschedvin.se   epost: stig.schedvin@telia.com

tfn: 021-33 14 29 070-33 52 671
Utan titel  Upplevelse  Blandat  50-talet 

Gästkonstnär Åsa Peck 20 juli - 7 augusti

Åsa Peck "Sätra Brunn har en alldeles speciell plats i mitt hjärta.
Här jobbade jag 16 fina somrar med början 1978.
Brunnen en sjudande rekreationsplats för många människor och full beläggning. Det var nymålat och välskött, krattade grusgångar, servitriser i rutiga kjolar, vita förkläden och krås, alla möjliga härliga behandlingar och bad, egen trädgårdsmästare och snickare, flakmoppar med soffor för patienter. Landstinget skickade patienter på rehabilitering på remiss. Det var en utmärkt behandling som gav verkligt fina resultat. Vad roligt vi i personalen hade! Utklädningsfester, bastu, grötlunkar, Stävrebad, springrundor, blåbärsplock, romanser, cabaréer, pubkvällar och mycket musik. Själv var jag mest i skapande verkstan och hade väv- och målarkurser."


Så berättar Åsa Peck som bor i Västerås. Bildkonstnär med Master of fine arts examen och behörig gymnasielärare i bild. Ställer ut i Sverige men även internationellt i Paris, Porto, Tokyo och nu i vår i Toscana och Berlin.

Postadress: Norrskensgatan 6, 72350 Västerås
Ateljé: Regattagatan 12, 72348 Västerås
tfn: 073-7173348
hemsida: www.asapeck.se  epost: asa@peck.st


Feeling Of Spring  När björnarna vaknar  Över byn 

Gästkonstnär Gudrun Westerlund 10 augusti - 1 september

Gudrun Westerlund foto: Rolf Anderzonfoto Rolf Anderzon

Som konstnär är Gudrun mest koncentrerad på måleri och arbetar ofta ganska avskalat, men med föreställande element.Har arbetat två gånger på Icehotel i Jukkasjärvi med rumsgestaltningar i is och snö, år 2008 och 2001. Samt deltagit i en isfestival i Uppsala 2011, med is från Jukkasjärvi. Hon tycker om att göra installationer i landskap och har deltagit i sådana projekt i Japan, Norge och Sverige.


"Ibland arbetar jag i grupp, framförallt i gruppen K5, med projekt som ”?resan? utfört i Fyrisån, Uppsala och ”Loggboken?ett utbyte mellan fem svenska och fem kinesiska konstnärer, som fick en fortsättning med ”Händelser i kök? Jag har initierat och lett konstprojekt, bl.a. ett utbyte med Japan i samband med Linnéjubileet, 2006 och 2007, och hösten 2010 i the Clay & Straw-project i Uppsala, där vi, bl.a med inspiration från Icehotel använt oss av det material som finns i trakten. Uppland = lera."

hemsida: www.gudrunwesterlund.se  e-post: gudrun.westerlund@uvtcmail.se

Bergen Regn Svarta ön

Tillbaka till första sidan
uppdaterad 2013-05-24
Our brains usually are products that could sent out in addition to be given replica rolex. People quite a few have received telepathy while you are chatting with replica watches in addition to the other person appreciates whatever you usually are on the verge of claim before people claim rolex replica or maybe from time to time guess what happens the other person might claim previous to they've already claimed replica rolex, definitely not as a result of reason or maybe reason although as a result of telepathy. Although where by may idea develop. I find myself of which idea isn't going to develop from the panerai replica sale, serotonin levels results objective into your real rolex replica sale, handles testosterone in addition to does respond using the idea swiss replica watches even so the foundation connected with idea sits further than serotonin levels.