Fribergers badhus


2015 - 2015 - 2015 - 2015 - 2015 - 2015 - 2015 - 2015 - 2015 - 2015 - 2015 - 2015

Period 1 - Kjell Hedlund

Kjell Hedlund Kjell Hedlund född 1939 utbildad till dekoratör och under tidens gång vidareutbildat sig i teckning, oljemålning och akvarellmålning.
Pga av arbetet flyttade han 1963 från Sandviken till Västerås. Sedan 1971 bor Kjell i Broddbo utanför Sala. Där har han också sin atelje och sitt snickeri.
Arbetar i olja & akvarell.
"Försöker fånga färgen och ljuset och med utgångspunkt från det, måla det jag ser".


epost: kjell.hedlund3@tele2.se  tfn: 0224-50014 070-6764211  
Bild 1  Bild 2
Bild 3 Bild 4 

Period 1 - Susanne Nyholm

Susanne Nyholm Susanne Nyholm är bosatt på Öland och yrkesverksam konstnär sedan 30 år. Susanne arbetar i blandteknik. Bilderna handlar om människor. Att komma nära inpå utan att berätta allt under ytan. Titlarna ger en ledtråd men inget svar. Ibland används orden som skissmaterial, de kommer till på samma sätt som målningarna, i skikt och lager.

epost: susannenyh@hotmail.com    hemsida: www.svenskakonstnarer.se
Bild 1  Bild 2  Bild 3  Bild 4 

Period 1 - Johnny Ekman

Johnny Ekman Jag är född 1945. Västerås Konstskola i två år, 1984-1986, med de helt fantastiska lärarna, Märit Lindberg-Freund, Tore Hultcrantz, Osmo Isaksson och Ove Hjälmgården. Just nu är min hjärtesak ?förutom egna konsten ?föreningen Avlidna Salakonstnärers Sällskap, som ställer ut deras konst på Ångbageriet, Väsbygatan 19, Sala, under hela 2015 med nya konstverk varje månad.

Min egen konst bottnar i skriften
KONST ÄR.

epost: johnny.ekman@jul-igen.nu    hemsida: www.jul-igen.nu    tfn: 070-742 54 59
Bild 1  Bild 2  Bild 3  Bild 4 

Period 1 - Gunnel Branzell

Johnny Ekman Gunnel Branzell är född och uppväxt i Västerås och bor sedan ett antal år strax norr om stan. Hon jobbar till största delen i papier maché och har tidigare visat alster i det materialet. Den här gången blir det målningar på siden. Hon är medlem i Svenska Tecknare, Konstnärsföreningen Galleri K i Västerås och KC Mitt.
Bild 1

Period 2 - Per Helge

Per Helge Jag heter Per Helge, är poet och författare till ett drygt dussin böcker, varav flertalet är diktsamlingar. Efternamnet har jag efter min farfar Emil, född 1870 och i sin ungdom indelt soldat, under resten av livet torpare och så småningom självägande småbrukare. Helge blev hans soldatnamn. Jag föddes 1945 i Småland...

Läs den spännande fortsättning på
hemsidan.

epost: per.helge "sabel-a" telia.com     hemsida:www.helge.se    
Bild 1  Bild 2  Bild 3 

Period 2 - Mikael Palmqvist

Mikael Plamqvist En mångsidig och välkänd Västeråsare & Västmanlänning!
Just nu skriver Mikael på sin memoarbok "Nu minns jag allt". Den beräknas bli klar under 2015 och innehåller både politik och idrott. "Min förhoppning och ambition är också att den kommer ge läsarna en viss tidsbildskänsla och spänning!" Mikael både politiker och tidigare mångfaldig världsrekordhållare i fotbolljonglering med rekorddueller över flera världsdelar.
Har som mest vid sina världsrekordbollningar gjort

  • över hundraåttatusen kickar non-stop utan paus på 14 timmar och 14 minuter

  • fotbollsnickat över fem timmar non-stop utan paus, ca femtiotusen fotbollsnickat

  • sprungit 100 m och fotbollsjonglerat samtidigt 16,86 sekunder

    epost: Mikael.palmqvist@vasteras.se    

Bild 1  Bild 2  Bild 3 Bild 4 Bild 5  Bild 6 

Period 2 - Ida Branzell-Rosén

Ida Branzell-Rosén Född 1980 i Västerås, numera bosatt i Ramnäs. Är verksam som illustratör, tecknare, formgivare och konstnär, och arbetar då med bland annat barnböcker, bilder till informationsmaterial, marknadsföringsmaterial, tvådimentionell konst - ofta i blandteknik, utställningar och offentliga gestaltningar och utsmyckningar.
Har en förkärlek för bokens, papprets och ordets möjligheter. Tycker om att samarbeta och arbetar gärna tillsammans med andra. Bollar gärna och mycket under arbetsprocessen, både när det gäller bild och text. Älskar att skissa, och skulle gärna göra det mer, under måttot: "En skiss är ett samtal.?

    hemsida: www.idazell.se
Bild 1 Bild 4 Bild 2

Period 2 - Annelie Salminen

Annelie Salminen Annelie Salminen från Västerås är poet, skrivarpedagog och kulturföretagare och driver AS Förlag. Hon är aktuell med den prisbelönta boken Modingarna och alfabetet, en normmedveten alfabetsramsa som finns även som interaktiv app, affisch, sång, teckenspråk, målarbilder och pedagogiskt material. Boken är illustrerad av Ida Rosén Branzell och under period 2 visar de upp originalen till boken, och en och annan överraskning. www.anneliesalminen.se Se filmer och läs om Modingarna här: www.modingarna.se

    Läs mer om Annelie här: www.idazell.se
    Se filmer och läs om Modingarna här: www.modingarna.se
Bild 2 Bild 1 Bild 1 Bild 3 Bild 3

Period 2 - Ann-Christine Kihl

Ann-Christine Kihl Ann-Christine Kihl född 1953, uppvuxen i Gävle och sedan 1981 bosatt i Västerås. Hon är journalist och författare, har i många år varit anställd på VLT och under åren gjort många prisbelönta samhällsreportage.

Ann-Christine har kommit ut med flera böcker, 2004 kom reportageboken Ö-gonblick om Västerås övärld och människorna som bebott den under 1900-talet.

2007 kom krönikesamlingen Mamma har sju liv och 2013 hennes roman De överlevande från Råtterdammer Street, en skildring från uppväxtens Gävle.

Just nu avslutar hon arbetet med en biografi om journalistkollegan Martin Adler. Han var krigskorrespondenten som under 16 år pendlade mellan familjen i Västerås och krigszoner och katastrofområden världen över. Martin Adler dödades av en kula i ryggen den 23 juni 2006, när han bevakade en demonstration i Somalias huvudstad Mogadishu. Mordet är inte uppklarat.

Tillsammans med sin make Göran Kihl driver Ann-Christine också
Gäddeholms Café utanför Västerås där de jobbar med lokalhistoriska utställningar.

http://www.arbetarbladet.se/kultur/bocker/en-gavleskildring-som-slar-det-mesta
http://www.arbetarbladet.se/kultur/aterbesok-i-en-utsuddad-stadsdel
Bild 1  Bild 2  Bild 3 

Period 2 - Johan Swärd

Johan Swärd Född 1987 och är uppvuxen i Sala men bor i Västerås. Jag har alltid varit intresserad av att teckna, men kom in väldigt tidigt i att berätta berättelser och fastnade i hur man bygger upp en serie i både manus och bild.Tycker det är viktigt att dialogen och bilden samarbetar på ett levande sätt. Läsaren ska kunna läsa av känslor såväl som ord i serier.

Älskar detaljer, vill gärna skapa bilder som läsaren kan se nya saker i fler gånger om. Tecknarstilen jag använder mest är skraffering i svart/vitt men tar pauser från den med färgade bilder/serier.

Jobbar just nu med en grafisk roman tillsammans med en författare, Neal Romanek, som heter “Boudicca?som kommer publiceras av Markosia publishing i slutet av 2015.

Gå gärna in på min hemsida www.jdsillustration.com för att se mer.
Bild 1  Bild 2  Bild 3 
Bild 2   Bild 3

Period 2 - Sandra Lundvall

Sandra Lundvall Sandra Lundvall är född 1986 och är uppvuxen i Lånsta utanför Sala, men bor sedan 2006 i Stockholm. Hon är verksam som grafiker och utbildad 2d-animatör på Diagonalakademin. Har även bakgrunder inom modebranschen. Hennes illustrationer är lika mycket inspirerad av serieteckning som modeillustration. Så man kan väl kalla henne en fashionabel nörd.
Bild 1  Bild 2

Period 2 - Bonnevier & Olofsson

Bonnevier & Olofsson Vi är ett lokalt bokförlag som värnar om författarskapet. Än så länge har vi fokuserat på spänning, humor och lokal förankring. Med lokal förankring menar vi att författaren eller miljön där handlingen utspelar sig har en koppling till Västmanland eller Mälardalen. Bonnevier & Olofsson Förlag har som ambition att att det ska vara roligt att driva förlag och att de böcker vi ger ut ska ge våra läsare något i utbyte. Spänning, humor och trivsel är viktiga ingredienser i de böcker vi ger ut. Samtidigt är våra nya böcker med mer fakta och riktade till små, nystartade företag också något som vi värnar varmt om. Förlagets första bok var Vernissage med döden av Aron Olnafors. Vi på förlaget tycker att Olnafors fått med alla ingredienser på ett förtjänstfullt sätt. Därefter har vi gett ut ytterligare flera böcker av Aron Olnafors samt böcker av den välrenommerade journalisten Ann-Christine Kihl (se separat presentation).

Vi har också med oss verk av vår illustratör Anneli Amala Pettersson + böcker om Martin Adler som hon givit ut.

Period 2 - Aron Olnafors

Aron Olnafors Aron Olnafors är född och uppväxt i Bergslagen och bor numera mestadels i ett litet torp i norra Västmanland. Efter genomgångna studier på diverse folkhögskolor samt ett och annat universitet har Olnafors haft en synnerligen brokig yrkesbana. Bland några av de yrken Aron ägnat sig åt kan nämnas barpianist, nattportier, byråsekreterare samt verkställande direktör. Denna bakgrund har skänkt honom en god inblick i det folkliga liv som fortgår i Sverige av idag. Aron Olnafors har under många år skrivit såväl poesi som prosa för byrålådan och Vernissage med Döden är Olnafors debutbok för en större publik. Uppföljarna heter Mord på lätt svenska, Mord med sjöutsikt, Döden väntar på värdshuset, Mord mot alla odds och kåserisamlingen 34 nyanser av tweed. Döden väntar på värdshuset kommer som följetong i VLT [Vestmanlands Läns Tidning] i sommar (2015).
Bild 1 

Period 2 - Lars-Gösta "Nåcke" Nauclér

Lars-Gösta Nauclér Lars-Gösta har många strängar på sin lyra även om dragspel inte är hans starka sida. Förutom revy och facklitteratur skriver han även poesi. 25 minuter in i andra halvlek utkom 2011. Fem toner från ett ostämt dragspel heter diktsamling nummer två. Det är svenskt, det är höst och det är ensamt men förunderligt vackert och fritt. ”En dikt ska du inte riktigt förstå?säger författaren. ”Men du ska vilja läsa den en gång till.?

Period 3 - Anna Bergman-Paul

Anna Bergman-Paul Anna bor i Västerås och arbetar i många olika tekniker. Just nu är det främst grafik och collage som lockar. Strukturen är viktig i Annas konstverk och tanken är att konst inte bara ska ses med ögat utan också kunna kännas med handen.

    hemsida: www.annabpaul.se     epost: annabpaul@gmail.com    
Bild 1 Bild 2  Bild 3 

Period 3 - Kjell Eriksson

Kjell Eriksson Uppvuxen på landet i Ringvalla, en mil utanför Sala. Efter studenten gick jag fyra år på Konstfack i Stockholm, bildlärarlinjen, med examen 1970. Arbetade sedan som bildlärare först i Göteborg, sedan Borås fram till pensionen. På 1960-talet jobbade jag på brunnen sex somrar, huvudsakligen som mopedförare där jag transporterade gäster till bad och behandling. E sommar arbetade jag med trädgårdsarbete i brunnsparken. Teckna och måla har alltid intresserat mig, när jag jobbade på brunnen passade jag även på att måla akvareller med sätramotiv, men sedan blev det mest oljemålningar. Vid ett par tillfällen har jag deltagit i samlingsutställningar, i Sala på sextiotalet och på sjuttiotalet i Borås. Naturen i dess olika skiftningar har mest inspirerat mig, försommaren med sin skira grönska, hösten med dess mättade färger.

Bild 1  Bild 2  Bild 3

Period 3 - Gustaf Eriksson

Kjell Eriksson Född 1983, uppvuxen i Vrenninge. Har fotat sedan 2002 (tror jag). Det blir en del natur men på senare år främst människor. Det roliga är inte alltid att få en bra bild utan vägen dit. Att prova om det blir bra om man gör si eller om man provar att göra så.

    hemsida: www.fotogustaf.se
Bild 1   Bild 2   Bild 3
   Bild 1   Bild 2
   Bild 3   Bild 3

Period 3 - Per Forsgren

Per Forsgren Per Forsgren f 1949 och bosatt sedan -80-talet i Västerfärnebo. Sedan unga år har teckning och måleri varit en väsentlig del av mitt liv. Tidigt -70-tal gick jag på konstskolan i Västerås och därefter utbildade jag mig till teckningslärare på Konstfack i Stockholm. Efter avslutad utbildning har jag tjänstgjort som tecknings-och sedermera bildlärare på en av grundskolorna i Sala.
Min bildvärld rör sig mellan dröm och verklighet. Motivvalet kan vara från såväl natur som kultur, fordon på både väg och våg och annat som kan berätta något eller en atmosfär som kan kännas igen. Jag målar för att jag tycker att det är rofyllt och trivsamt.
Bild 1  Bild 2   Bild 3


Annons
GlobalLiving
Smedjegatan 13 i VÄSTERÅS
CAFÉ
KONDITORI
BUTIK
EVENTS & HAPPENINGS
HEMSIDAN


uppdaterad 2015-08-07 / tohbbe

And this real manifestation with make any difference of their rolex replica sale. In the event most of us locate that boundary definitely, we can easily make sure first rolex replica develop from the brain instead of with rolex replica sale. That goes toward indicate which the foundation connected with idea is usually not for rolex replica, not for real in addition to intangible. In truth, cures telephone as their pharmicudical counterpart hasn't been found by means of almost any scientist still. We can easily discover serotonin levels and panerai replica sale, although where by would be the intellect of which feels. Is usually can be performed which the intellect is usually away from the head within a not for real cheap rolex replica. Is it feasible there is one intellect in addition to most of us claim the intellect whilst your intellect intended for rolex replica watches although there could possibly be one intellect.
.